Geweld Syrië – VS vragen aan Syrië en bondgenoten “of ze dan niet in staat zijn tot schaamte”

Geweld Syrië - VS vragen aan Syrië en bondgenoten "of ze dan niet in staat zijn tot schaamte"

De Syrische regering en bondgenoten Rusland en Iran zijn verantwoordelijk voor het bloedbad in Aleppo. Dat zei de Amerikaanse VN-ambassadrice Samantha Power dinsdag aan de VN-Veiligheidsraad. “Zijn jullie dan niet in staat tot schaamte?”, vroeg ze hen. Volgens Power hebben de drie bondgenoten geen enkele genade met de burgers die in Aleppo leven. “Is er dan geen enkele barbaarse daad of executie van een kind die onder jullie huid kruipt? Of jullie de stuipen op het lijf jaagt? Is er dan niets waar jullie niet over zullen liegen of wat jullie niet zullen rechtvaardigen?”
Meteen kreeg Power een stevige repliek van de Russische VN-ambassadeur Vitaly Churkin, die zei dat ze haar toespraak hield “alsof ze moeder Theresa was”. “Herinner je even welk land je vertegenwoordigt en wat het allemaal deed, en begin pas daarna met te spreken vanuit een morele superioriteit”, klonk het fijntjes.
Eerder dinsdag kondigde Churkin aan dat een deal bereikt werd met de rebellen die hen toelaat het oosten van Aleppo te verlaten.

bron: Belga