Afghaans jongetje met zelfgemaakt shirt van Messi heeft zijn idool ontmoet

Afghaans jongetje met zelfgemaakt shirt van Messi heeft zijn idool ontmoet
Afghaans jongetje met zelfgemaakt shirt van Messi heeft zijn idool ontmoet

Het Afghaanse jongentje dat begin dit jaar de wereld ontroerde met een uit een plastic zakje gemaakt shirt in de kleuren van het Argentijnse elftal met de naam van Messi op, heeft vandaag zijn idool ontmoet. De zesjarige Murtaza Ahmadi keek Lionel Messi in de ogen in het Qararese Doha, waar Barcelona het in een vriendschappelijke partij tegen het Soaoedische Al-Ahli opneemt. De ontmoeting werd op touw gezet door het organisatiecomité van het WK voetbal 2022, dat in Qatar plaatsvindt. Murtaza, die eerder al een gesigneerd Argentijns shirt van Messi toegezonden kreeg, kreeg nu ook een (veel te groot) exemplaar van FC Barcelona om de schouders. Hij mocht bovendien hand in hand met Messi het veld op en ging met Barcelona op de ploegfoto.

“Ik ben heel blij dat ik mijn idool ontmoet heb. Dit was een droom voor mij”, reageerde Murtaza, die een internethit werd in januari van dit jaar. Het toen vijfjarige jongentje werd gefotografeerd toen hij aan het voetballen was in een plastic zak in de blauw-witte kleuren van de Argentijnse nationale ploeg. Dat zakje was omgetoverd in het shirt van zijn idool. Met zwarte stift was het rugnummer tien en de naam Messi erop aangebracht. Wat volgde was een zoektocht naat het jonge voetballertje. Die eindigde toen Murtaza’s oom Azim Ahmadi, die als vluchteling in Australië leeft, de Britse zender BBC in contact bracht met zijn broer Arif.

“Het idee voor het shirt kwam van zijn oudere broer Hamajun”, vertelde vader Arif Ahmadi, toen de familie was opgespoord. “Murtaza wou heel graag een shirt, maar dat kunnen we niet betalen. Hamajun kwam dan met het zakje thuis en maakte er het shirt van.” De familie Ahmadi woonde destijds in een door de Taliban gecontroleerd deel van Afghanistan. In de lente zijn ze gevlucht en zochten ze hulp bij het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties.

Bron: Belga