Aantal verkeersdoden daalt met 12 procent - "Aanmoediging om op dezelfde weg door te gaan"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"Deze resultaten zijn hartverwarmend", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts in een reactie op de daling van het aantal verkeersdoden. "Dit is een aanmoediging om op dezelfde weg door te gaan", aldus Weyts. In de eerste negen maanden van dit jaar vielen er 12 procent minder doden in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV). Zo een sterke daling van het aantal doden (-55) is al geleden van 2012. Maar niet alle statistische cijfers zijn rooskleurig. Het aantal fietsongevallen is bijvoorbeeld fors gestegen, in Vlaanderen, en nog opvallender in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Het aantal doden ter plaatse daalde in alle gewesten van België: in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (- 5), in het Waals Gewest (- 24) en in het Vlaams Gewest (- 26).

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts ziet in de cijfers een aanmoediging om het gevoerde beleid voort te zetten. "We hebben een omvattend Vlaams Verkeersveiligheidsplan op poten gezet, met ingrijpende maatregelen op vlak van onder andere rijopleiding en controle. Ik besef maar al te goed dat veel Vlamingen kritisch staan tegenover meer controle en strengere regels. Maar deze cijfers tonen 26 doden minder op Vlaamse wegen. Als er ook maar een paar van die 26 mensen gered zijn als gevolg van nieuwe beleidskeuzes, dan is het de moeite meer dan waard geweest", klinkt het.

bron: Belga