Aanslag Besiktas-stadion - Twee pro-Koerdische parlementsleden gearresteerd

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Turkse politie heeft maandag in Ankara twee parlementsleden van de pro-Koerdische Democratische Partij van de Volkeren (HDP) gearresteerd, zo deelde de partij zelf mee. De dubbele arrestatie volgt op de aanslag van zondag in Istanboel, waarbij 44 mensen omkwamen. De beelden van de arrestatie werden verspreid via sociale media. In de video is geschreeuw te horen, en is te zien hoe werd geprobeerd te voorkomen dat de arrestatie gefilmd werd.

De twee gearresteerde parlementsleden zijn Caglar Demirel en Besime Konca. Die laatste bevestigde haar aanhouding op Twitter.

De voorbije maand zijn een tiental andere parlementsleden van de HDP gevangen genomen, omdat ze beschuldigd worden van terroristische feiten. Allemaal ontkennen ze de feiten en zeggen ze dat hun oppositiewerk tegen president Recep Tayyip Erdogan de ware reden achter hun arrestatie is.

De Vrijheidsvalken van Koerdistan (TAK), een radicale groep die nauwe banden heeft met de Koerdische Arbeidspartij PKK, heeft de aanslag van zondag opgeëist.

bron: Belga