YouTuber beklimt dak Arsenal-stadion

R.V.

Een zeventien jaar oude YouTuber is er samen met een vriend in geslaagd in te breken in het stadion van Arsenal en het dak van de voetbaltempel te beklimmen. De tiener postte de tenenkrullende beelden op zijn kanaal DyingLlama.

Op de video is te zien hoe de jongens zonder al te veel klauterwerk het Emirates stadion binnendringen. Daarna banen ze zich een weg naar boven tot ze de hoogste balk bereiken. Met een GoPro op hun hoofd filmen ze het uitzicht, maar ook de duizelingwekkende diepte onder hun voeten. Beveiliging gebruikten ze niet.

Het management van de club heeft al laten weten de zaak te zullen onderzoeken. “De veiligheid van onze fans is topprioriteit en we zullen onze procedures herzien”, zegt de woordvoerder.

Het is niet de eerste stunt die de YouTuber uithaalt. Zo filmde de Brit zich al bovenop een rijdende metro en ook het Tate Modern museum in Londen beklom hij zonder beveiliging. De dag na de beklimming zou de jongen het kunstje nog eens over hebben gedaan in het stadion van West Ham.

https://youtu.be/yDIYG_s0W-M