Katje helpt man van verslaving af

Een kat heeft de Brit James Bowen van zijn heroïneverslaving afgeholpen. Dankzij het beest kreeg de man zijn leven weer op orde. Ondertussen werden over de man zes bestsellers geschreven en komt de eerste verfilming binnenkort in de cinemazalen.
door
Lennart
Leestijd 1 min.

Het verhaal van de Brit James Bowen is er een voor de fervente dierenvriend. Bowen leefde een leven in de rand. Door te stelen probeerde hij geld te verzamelen om zijn heroïneverslaving te bekostigen.

Na een veroordeling die hij dankzij zijn levensstijl opliep, kreeg de man na tien jaar leven op straat een appartement toegewezen. Later bleek het de eerste stap in de goede richting te zijn.

Volledig op het rechte pad kwam Bowen pas na de ontmoeting met een rosse kater, die hij later Bob noemt. Jankend voor zijn deur krijgt hij de aandacht van Bowen, die hem in huis neemt. Inmiddels zijn ze onafscheidelijk. Bowen neemt zijn trouwe vriend zelfs mee wanneer hij gitaar gaat spelen in de straten van Londen, wat hem dankzij de aanwezigheid van Bob naar verluidt meer geld oplevert.

Het duo werd bekend bij de Londenaars. Foto's verschenen her en der op sociale media en YouTube. Een schrijver merkte die op en besloot een boek te schrijven over zijn levensverhaal. Ondertussen zijn er al zes verschenen en binnenkort kan je de verfilming van het eerste, 'A Street Cat Named Bob', in de cinemazalen gaan bekijken.