Grootste biercafé ter wereld gaat op zoek naar nieuwe eigenaars

Facebook / The Capital

The Capital in Leuven gaat op zoek naar nieuwe eigenaars. Amper drie jaar na de opening stopt eigenaar Amaury Verelst om zich op andere zaken te concentreren. 

Het grootste biercafé ter wereld opende drie jaar geleden zijn deuren. Het café draagt die naam omdat er meer dan 2.500 verschillende bieren te verkrijgen zijn. Uitbaters Amaury Verelst en David Nijs bestempelden de cafés op de Oude Markt als eenheidsworst en wilden daar met een nieuw concept verandering in brengen.

Na één jaar hield Nijs het al voor bekeken. Hij wou zich focussen op andere projecten. Nu stopt ook Verelst ermee om dezelfde reden. “Ik verkoop de zaak zeker niet omdat het slecht zou gaan”, verduidelijkt hij tegenover Het Nieuwsblad.

“Ik heb gewoon geen tijd meer voor The Capital. Soms kwam ik er twee weken lang niet. Ik ga me nu volledig op mijn bouwbedrijf storten.” Ook de drie andere horecazaken van Verelst, met de naam Coffee College, zullen dus andere eigenaars krijgen.

Voor de stamgasten is er alvast geen reden tot paniek. Ook tijdens de overgangsperiode blijft het team op volle toeren draaien.