WK zwemmen kortebaan - Fanny Lecluyse zesde in finale 200m, winst voor Britse Molly Renshaw

Fanny Lecluyse is zondag zesde geworden op de 200m schoolslag, op de laatste dag van het WK kortebaanzwemmen in het Canadese Windsor. Lecluyse zwom een tijd van 2:19.96, de winst was voor de Britse Molly Renshaw met 2:18.51. De 24-jarige Lecluyse, Europees kampioene op die afstand, kwalificeerde zich in de reeksen met de zevende tijd (2:20.96). In de finale bleef de Moeskroense de hele wedstrijd op de zesde plaats. Ze eindigde de race in 2:19.96, haar Belgisch record is 2:18.49.

De Canadese Kelsey Lauren Wog en de Britse Molly Renshaw en Chloe Tutton leverden een intens gevecht om de wereldtitel. Renshow (2:18.51) haalde het met een honderdste van een seconde van Wog (2:18.52). Tutton, die de eerste 150 meter op kop lag, behaalde brons (2:18.83).

Het was de tweede finale voor Lecluyse deze week, nadat ze op die van de 50m schoolslag eindigde op de achtste plaats. Ze bereikte ook de halve finales van de 100m wisselslag, maar voor de 100m schoolslag werd ze uitgeschakeld in de reeksen.

Naast Lecluyse waren er enkel in de finale 4x200m vrije slag Belgen te zien. Pieter Timmers, Louis Croenen, Lorenz Weiremans en Thomas Thijs behaalden er de achtste plaats.