WK zwemmen kortebaan - Fanny Lecluyse sluit moeilijk jaar in schoonheid af

door
Belga
Leestijd 1 min.

Fanny Lecluyse is zesde geworden (2: 19.96) op haar tweede finale deze week, de 200m schoolslag zondag (lokale tijd) op het WK kortebaanzwemmen in het Canadese Windsor. Woensdag werd ze achtste op de 50m schoolslag. "Ik ben blij met mijn wereldkampioenschap. Hoewel ik dit jaar een slechte periode doormaakte, heb ik toch in schoonheid kunnen eindigen", aldus de Moeskroense. Lecluyse, in 2015 de Europees kampioene 200m schoolslag kortebaan, werd in 2016 op de Olympische Spelen in Rio bij de reeksen uitgeschakeld.

In Windsor was ze de meest opgemerkte Belg met een finaleplaats voor de 50m en 200m schoolslag, en een plaats in de halve finale van de 100m wisselslag.

"Ik ben blij aan twee finales te hebben deelgenomen. Ergens ben ik wat teleurgesteld, omdat ik met mijn beste tijd (2:18.49) wereldkampioene op de 200m schoolslag was geworden. Maar aangezien ik na de spelen niet specifiek heb getraind op schoolslag, is het niet slecht", aldus Lecluyse.

Buiten Lecluyse waren er enkel in de finale van de 4x200m vrije slag Belgen te zien. Pieter Timmers, Louis Croenen, Lorenz Weiremans en Thomas Thijs behaalden er de achtste plaats.

bron: Belga