Weerbericht – Week start overwegend droog maar grijs

Maandag is het eerst nevelig met plaatselijk ook mist en mogelijk wat gedruppel. Later overdag blijft het droog maar meestal bewolkt met slechts enkele plaatselijke opklaringen. Op het einde van de namiddag vergroot de kans op wat regen in het westen. De maxima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 7 of 8 graden in Laag- en Midden-België. Dat meldt het KMI. Maandagavond en -nacht krijgen we veel wolken met af en toe wat lichte regen of motregen. In Hoog-België is er kans op mist. De minima schommelen tussen 1 graad in de Hoge Ardennen en 6 graden aan zee.
Dinsdag is het bewolkt met soms enkele lokale opklaringen. In de Ardennen kan wat lichte neerslag vallen, elders is het eerst meestal droog. Na de middag wordt het betrokken vanuit het westen, gevolgd door lichte regen of motregen. De maxima schommelen tussen 2 graden op de toppen van de Ardennen en 9 graden in het centrum en het westen van het land.
Woensdag komen er brede opklaringen in het westen en het centrum van het land. In het oosten is de bewolking wat hardnekkiger. De maxima schommelen tussen 6 en 10 graden.
Donderdag blijft het droog en vrij zacht met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Ook vrijdag blijft het vrij mooi met zonnige perioden en maxima tot 8 graden voor het centrum van het land.
Zaterdag komt er meer bewolking en kan er plaatselijk wat gedruppel vallen. Het blijft zacht. Zondag komen er opnieuw brede opklaringen maar de wind draait naar het oosten tot het noordoosten en het wordt frisser.

bron: Belga