Ouders Merel De Prins hebben gemengde gevoelens bij uitspraak politierechtbank

Ouders Merel De Prins hebben gemengde gevoelens bij uitspraak politierechtbank

De ouders van Merel De Prins hebben gemengde gevoelens bij het vonnis dat de politierechtbank van Vilvoorde vandaag heeft uitgesproken. Daarbij werd Muhammed Aytekin, de 21-jarige jongeman die op 28 oktober 2015 hun 12-jarige dochter Merel doodreed, veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar, waarvan 10 maanden met uitstel, een levenslang rijverbod en een boete van 6.600 euro. “We hadden liever een zwaardere straf gezien maar we hopen dat dit iets bijdraagt, dat zoiets niet meer kan gebeuren”, zegt moeder Peggy. “We zijn wel tevreden dat de rechtbank een zwaardere straf heeft opgelegd dan wat gevraagd was, en dat hij onmiddellijk werd aangehouden”, zegt moeder Peggy. “Maar we hadden liever de maximumstraf gezien. Zijn zogenaamde woorden van spijt konden mij ook helemaal niet bekoren. Ik geloof niet dat hij spijt heeft en van een zogezegde brief die hij ons zou geschreven hebben, heb ik nooit iets gezien.”

De ouders hopen wel dat de dood van hun dochter iets teweegbrengt. “We hopen dat Merel een steentje heeft verlegd in de rivier, dat dit ongeval iets kan bijbrengen voor andere slachtoffers, dat zoiets nooit meer kan gebeuren.”

“Het is voor mijn cliënten psychologisch belangrijk dat de dader strenger is gestraft dan gevraagd werd”, zei meester Pascal Nelissen Grade, de advocaat van de ouders. “Het is ook niet elke dag dat er 5 jaar cel wordt uitgesproken voor een dodelijk ongeval. Daarnaast is het duidelijk dat de rechtbank ook een stuk van de verantwoordelijkheid bij de familie van de dader legt.”

bron: Belga