Kraker PSG-Barcelona in achtste finales Champions League

door
Belga
Leestijd 2 min.

In de loting voor de achtste finales van de Champions League, in het Zwitserse Nyon, is PSG-Barcelona als mooiste affiche uit de bus gekomen. Dries Mertens en Napoli nemen het op tegen titelverdediger Real Madrid. PSG en FC Barcelona namen het vorig seizoen al vier keer tegen elkaar op in het kampioenenbal. In de groepsfase kon PSG zijn thuiswedstrijd winnen (3-2), maar in Nou Camp leden de Parijzenaars een 3-1 nederlaag. In de kwartfinales was Barcelona duidelijk sterker, met een 1-3 zege in Parijs en een 2-0 overwinning in eigen huis. Sinds dit seizoen verdedigt Rode Duivel Thomas Meunier de kleuren van Paris Saint-Germain. Dries Mertens en Napoli krijgen in de achtste finales Real Madrid op hun bord. De Napolitanen hoopten na hun groepswinst ongetwijfeld op een minder lastige tegenstander, maar dat viel met de titelverdediger even tegen.

Hetzelfde verhaal geldt voor Arsenal. De Londenaars wonnen hun groep, voor PSG, maar treffen nu in de achtste finales (opnieuw) Bayern München. Het is al het vierde seizoen op een rij dat de twee teams elkaar treffen in de Champions League. Zowel in 2013 als 2014 schakelde de Rekordmeister de Gunners uit in de achtste finales. Vorig seizoen wonnen beide teams elk hun thuismatch in de groepsfase. Verder ontmoeten Yannick Carrasco en Atlético Madrid het Duitse Bayer Leverkusen, nemen Kevin De Bruyne en Vincent Kompany het met Manchester City op tegen Monaco en trekt Laurent Depoitre met Porto naar Juventus.

De heenwedstrijden staan gepland op 14-15 februari 2017 en 21-22 februari 2017. De terugwedstrijden zijn voor 7-8 maart 2017 en 14-15 maart 2017.

bron: Belga