Ronaldo wint vierde Gouden Bal

Cristiano Ronaldo heeft voor de vierde keer in zijn carrière de Gouden Bal gewonnen. De Portugese superster kreeg de voorkeur op zijn eeuwige rivaal Lionel Messi, terwijl Antoine Griezmann derde werd. Kevin De Bruyne kreeg geen enkele stem.
door
Maarten
Leestijd 1 min.

Een verrassing is de overwinning van Ronaldo allesbehalve. Zelfs naar zijn normen heeft de vedette van Real Madrid een erg vruchtbaar jaar achter de rug. Niet alleen won hij de Champions League met de Koninklijke, Ronaldo leidde afgelopen zomer ook de Portugese nationale ploeg naar de Europese titel.

Het levert hem na 2008, 2013 en 2014 een vierde Gouden Bal op, zowat de meest prestigieuze individuele onderscheiding die een voetballer kan winnen.

Journalisten wereldwijd gaven Ronaldo meer stemmen dan Lionel Messi, de winnaar van vorig jaar. De balvaardige Argentijn heeft met vijf Gouden Ballen wel nog altijd een klein overwicht op zijn Portugese generatiegenoot.

De derde plaats is weggelegd voor de Fransman Antoine Griezmann, die zich in eigen land tot EK-topschutter kroonde en na afloop ook werd uitgeroepen tot beste speler van het tornooi. Met Kevin De Bruyne stond er ook een Belg op de shortlist met dertig genomineerden, maar de Rode Duivel was een van de elf spelers die geen enkele stem kregen.

Ronaldo was zelf overigens niet aanwezig op de uitreiking. Hij verblijft momenteel met Real Madrid in Japan om er het WK voor clubs te betwisten.