Man krijgt beroerte door wasbeurt bij kapper

Wikimedia / Brentron2000

Een knipbeurt bij de kapper is voor de 45-jarige Dave Tyler bijna fataal afgelopen. Door zijn nek te ver te strekken aan de wastafel, scheurde een slagader. Twee dagen later stortte hij in elkaar door een beroerte.

Het fenomeen komt vaker voor en heeft de naam “schoonheidssalon-syndroom” meegekregen. Door achterovergeleund zijn haar te laten wassen met enkel een handdoek als bescherming, scheurde Dave een slagader. Daardoor vormde zich een bloedklonter die hem twee dagen later een beroerte bezorgde.

Vijf jaar later draagt Dave nog steeds de gevolgen. Hij moest stoppen met zijn job als geluidstechnicus voor bands als Radiohead en Simply Red en zal nooit meer zijn volledig zicht terugkrijgen. Ook autorijden zal niet meer lukken.

Het kapsalon ‘Headmasters’ betaalde al een minnelijke schikking van 100.000 euro. Toch zal de zaak nog voor de rechter verschijnen. Dave vindt dat klanten en kappers beter geïnformeerd moeten worden over de gevaren. Ook moet het mogelijk zijn voor klanten om hun haren te laten wasen met hun gezicht naar voren.