Ryan Reynolds valt in de prijzen tijdens Critic’s Choice Awards

AFP / C. Polk

In de Verenigde Staten zijn de Critic’s Choice Awards uitgereikt. Acteur Ryan Reynolds, zijn film ‘Deadpool’ en de musical ‘La La Land’ vielen in de prijzen.

Acteur Ryan Reynolds is verkozen tot entertainer van het jaar 2016. De ‘Deadpool’-acteur was zichtbaar ontdaan: “Mijn God, oké. Ik moet beginnen met iedereen uit het team van Deadpool te bedanken want zonder hen zou ik hier niet staan”, zei Reynolds.

De 40-jarige acteur droeg de prijs vervolgens op aan de stichting Make-A-Wish en twee jonge fans. “Zij hebben de slag niet verloren. Ze zijn het gevecht begonnen en wij moeten het tot een goed einde brengen”, zei een geëmotioneerde Reynolds. Ook dankte de acteur zijn vrouw Blake Lively met wie hij in 2012 trouwde.

 

 

Alec Baldwin kreeg een prijs voor zijn parodie op Donald Trump in het programma ‘Saturday Night Live’. Kate McKinnon, de actrice die Hillary Clinton parodieerde, kreeg de prijs voor beste actrice in een comedyshow.

De film ‘Deadpool’, waarin Reynolds de hoofdrol speelt, werd uitgeroepen tot beste komedie van het jaar. Natalie Portman kreeg de prijs voor beste actrice voor haar hoofdrol in de biografiefilm ‘Jackie’, over de echtgenote van de vermoorde Amerikaanse president John F. Kennedy.

Tot beste film werd de musical ‘La La Land’ uitgeroepen, met Ryan Gosling en Emma Stone in de hoofdrol.

 

 

De Critic’s Choice Award is een Amerikaanse filmprijs die sinds 1996 wordt uitgereikt.