Be Badges bewijzen wat je kan en kent

Volg je regelmatig een opleiding? Ben je geslaagd op een rekruteringstest? Prima. Maar waar heb je dat certificaat of bewijs van slagen nu ook al weer gelaten?

Papieren certificaten verliezen we. En heel vaak doorlopen we keer op keer gelijkaardige testen om onze competenties te bewijzen. Met Be Badges behoort dit tot het verleden. Op dit digitaal platform verzamel je namelijk informatie over je competenties, gevolgde opleidingen, behaalde scores op testen, enzomeer. Zo bewijs je heel eenvoudig aan je volgende werkgever hoe sterk je bent.

Tegen nodeloos testen en hertesten
Be Badges is de Belgische vertaling van het internationale concept van ‘Open Badges’ van Mozilla. Het draait om het erkennen van competenties die je altijd en overal kan inzetten via digitale badges. Selor lanceerde het platform en ontving er een e-gov Award van Agoria voor als meest innovatieve project.
“Wij screenen tot 100.000 mensen per jaar”, zegt Stefanie Billiet, woordvoerder voor Be Badges bij Selor. “Hiervan kunnen er 3.000 tot 4.000 aan de slag in een nieuwe job. De anderen bleven met lege handen achter. Via Be Badges geven we nu digitale badges aan de 50% kandidaten die geslaagd is voor de eerste drie pc testen. Zo maken we hen sterker en mobieler op de arbeidsmarkt. In de hoop dat ze niet steeds dezelfde of gelijkaardige testen moeten afleggen.”

Iedereen wint erbij
Het platform Be Badges zal de komende jaren fors aan waarde winnen wanneer meer organisaties en opleidingsinstellingen op de kar springen.
“Ze hoeven niet langer te werken met papieren attesten en certificaten, diploma’s of PDF’s…”, zegt Stefanie. “Wel sluiten ze zich gratis aan en reiken voortaan een uniform type bewijs uit. In deze digitale badge plaatsen ze alle informatie: de gemeten competenties, de eventuele geldigheidsdatum… Hij of zij die de badge ontvangt, opent en deelt deze via zijn social media met de arbeidsmarkt. Een toekomstige werkgever kan op basis van de informatie in de badge beslissingen nemen. Zo is de cirkel rond.
“Tijdswinst voor kandidaten, efficiëntiewinsten in tijd en middelen voor werkgevers. Iedereen tevreden.”

www.bebadges.be

 

selor-logo

Dit artikel wordt u aangeboden door onze partner Selor