Weerbericht - Wisselend bewolkte zondag met toch wat zonnige perioden

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zondag wordt het wisselend bewolkt en meestal droog met mooie zonnige perioden in de kuststreek en in het westen van het land. In de Ardennen wordt het aanvankelijk nog grijs met wat regen. Het blijft vrij zacht met maxima tussen 5 graden op de Ardense hoogvlakten en 10 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit west, aan zee uit west tot noordwest. Naar de avond toe zwakt de wind af, zo meldt het KMI. Zondagavond en begin zondagnacht wordt het eerst gedeeltelijk bewolkt. Later op de nacht duiken nevel, mist en lage wolkenvelden op. De temperaturen dalen naar 2 tot 6 graden en de zwakke westelijke wind krimpt naar zuidwest.

Maandag blijft het droog en begint de dag op de meeste plaatsen mistig. Later overdag blijft het grijs en heeft Hoog-België de grootste kans op opklaringen. De maxima liggen tussen 3 en 8 graden. De wind is eerst zwak en overwegend veranderlijk, later zwak tot matig uit zuidelijke richtingen.

Dinsdag wordt het overwegend zwaarbewolkt en grijs met kans op wat lichte regen of motregen. De maxima liggen tussen 3 en 9 graden bij een overwegend matige zuidelijke wind. Woensdag blijft het droog en begint de dag op vele plaatsen waarschijnlijk nog grijs, maar in de loop van de dag krijgen we zonnige perioden en temperaturen van 4 tot 10 graden.

Ook donderdag blijft het droog met zon en hoge wolkenvelden, op vrijdag zou het wat kunnen regenen. Het is nog altijd zeer zacht met maxima tussen 5 en 10 graden. Zaterdag zou het opnieuw droog zijn met zonnige perioden maar ook wat frisser met maxima van 3 tot 7 graden.

bron: Belga