Tientallen doden na ineenstorting kerk in Nigeria

Tientallen doden na ineenstorting kerk in Nigeria

In het zuidoosten van Nigeria zijn “talrijke” mensen omgekomen, nadat het dak van een kerk zaterdag instortte. Dat zei het bureau van de president Buhari, zonder het precieze aantal slachtoffers te vermelden. Het persagentschap Nigerian News Agency heeft het over minstens 60 doden, terwijl regionale media het aantal doden tussen 50 en 90 schatten.
In de stad Uyo kwam tijdens een kerkviering eerst het dak van de kerk, dat nog niet volledig afgewerkt was, om een nog onbekende reden naar beneden. Daarna stortte ook de rest van het gebouw in.
De Nigeriaanse president Muhammadu Buhari betuigde in een verklaring zijn medeleven “in naam van zijn familie en de hele natie”.
De gouverneur van Akwa Ibom, Udom Gabriel Emmanuel, was aanwezig tijdens de viering. Hij raakte niet gewond, maar schreef zaterdagavond op Facebook dat de staat “nooit eerder zo’n schokkende gebeurtenis meemaakte”.
In september 2015 kwamen er in Lagos, in de gelijknamige Nigeriaanse staat Lagos, 115 mensen om toen een kerk van de beroemde televisiedominee TB Joshua instortte.

bron: Belga