Proximus League - Roeselare behoudt de leiding, Antwerp kan opnieuw niet winnen

Roeselare heeft zaterdag zijn leidersplaats in de tweede periode van de Proximus League behouden na een 1-2 zege bij OH Leuven. Ook eerste achtervolger Lierse won zaterdag, met 0-1 bij Cercle Brugge. Antwerp kwam zondag op de Bosuil niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Tubeke. Op bezoek aan Den Dreef was het oud-OHL-speler Ibou (30.) die Roeselare op voorsprong bracht. Kehli (52.) verdubbelde na de pauze de voorsprong, waardoor de aansluitingstreffer van Kostovski (75.) te laat kwam.

Eerder zaterdag had Lierse een krappe 0-1 overwinning geboekt op het veld van Cercle Brugge. Elgabas maakte twaalf minuten voor tijd, tegen de gang van het spel in, de enige treffer van de avond. Lierse-doelman Vanhamel kroonde zich voordien al tot held door een penalty van Yagan te stoppen.

Zondag slaagde Antwerp er niet in de aansluiting te behouden met de top. Tubeke kwam op de Bosuil al na negen minuten op voorsprong, via Laurent. Camus kon een kwartier voor tijd gelijkmaken, maar verder kwam de Great Old niet meer.

Vrijdag al speelden Union en Lommel United 1-1 in het Koning Boudewijnstadion. Beide teams konden nog niet winnen in de tweede periode en dat veranderde niet na een goal van Bertjens (0-1, 16.) en een eigen doelpunt van Cauwenberg (1-1, 59.).

In de stand van de tweede periode telt Roeselare nu elf punten, Lierse volgt als tweede op één punt. OH Leuven (8), Cercle Brugge (7) en Antwerp (7) volgen verderop.