Ook volgende week overwegend droog en zacht weer

Ook volgende week overwegend droog en zacht weer

Deze namiddag blijft het overwegend droog, met over het oosten en noordoosten vaak bewolking en lokaal nog een buitje. Elders wordt het wisselend bewolkt, met over het westen meer opklaringen. De maxima liggen tussen 5 graden in de Hoge Ardennen en 9 of 10 graden over het westen. Er waait een matige wind uit westelijke richtingen. Dat meldt het KMI. Ook vanavond en vannacht blijft het droog, met dikwijls wolkenvelden en ook enkele lokale opklaringen, vooral dan in het westen. Het wordt nevelig met vorming van plaatselijke mistbanken. De minima schommelen tussen 2 en 6 graden.

Morgen is het eerst nevelig met kans op lokale mistbanken, waaruit mogelijk wat gedruppel valt. Later overdag blijft het droog maar meestal zwaarbewolkt, met slechts enkele plaatselijke opklaringen. Op het einde van de namiddag vergroot de kans op wat regen in het westen. De maxima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 7 of 8 graden in Laag- en Midden-België. Morgennacht krijgen we nog steeds veel wolken met af en toe wat lichte regen of motregen. In Hoog-België is er kans op mist. De minima schommelen tussen 1 graad in de Hoge Ardennen en 6 graden aan zee.

Dinsdag is het bewolkt met soms enkele lokale opklaringen. Na de middag wordt het betrokken vanuit het westen, gevolgd door lichte regen of motregen. De maxima schommelen tussen 2 graden op de toppen van de Ardennen tot 9 graden in het centrum en het westen van het land.

Woensdag komen er brede opklaringen in het westen en het centrum van het land. In het oosten is de bewolking wat hardnekkiger. De maxima schommelen tussen 6 en 10 graden. Donderdag blijft het droog en vrij zacht met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Ook vrijdag blijft het vrij mooi met zonnige perioden en maxima tot 8 graden voor het centrum van het land.

bron: Belga