Jupiler Pro League - Standard heeft weinig moeite met rode lantaarn Westerlo

Standard heeft zondag in de laatste wedstrijd van de achttiende speeldag een overtuigende 3-1 zege geboekt tegen rode lantaarn Westerlo. De Rouches klimmen door de zege opnieuw naar de zevende stek. De partij was nauwelijks zeven minuten bezig toen Mustoe in de zestien een Luikse voorzet met zijn arm afblokte. Scheidsrechter Smet legde de bal op de stip vanwaar Orlando Sa koeltjes zijn achtste van het seizoen tegen de netten prikte. Nog eens acht minuten later stond ook de 2-0 op het bord toen verdediger Laifis Westerlo-doelman Van Hout met het hoofd te grazen nam.

Op het uur pakte rechtsachter Fai rood na een domme tackle langs achteren op Acolatse. Standard-coach Jankovic anticipeerde en haalde zijn topschutter Sa dan maar naar de kant voor een nieuwe rechtsachter, Goreux. Ook met een man minder bleef Standard de bovenhand hebben en invaller Mbenza maakte een kwartier voor tijd, nog geen minuut na zijn invalbeurt en bij zijn eerste baltoets, het derde Luikse doelpunt. Het slotakkoord was voor Westerlo en middenvelder Hyland, die de Kempenaars twee minuten in blessuretijd toch nog een eerredder bezorgt.

Vrijdag al raakte leider Zulte Waregem niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Lokeren. Zaterdag wonnen STVV en KV Mechelen bij respectievelijk Kortrijk (0-1) en Moeskroen (1-4). Eupen en Charleroi speelden 2-2 gelijk aan de Kehrweg. Zondag eindigden de toppers Anderlecht-Club Brugge (0-0) en AA Gent-Oostende (1-1) gelijk.