Jupiler Pro League – AA Gent lijdt eerste puntenverlies in eigen huis tegen Oostende

Jupiler Pro League - AA Gent lijdt eerste puntenverlies in eigen huis tegen Oostende

AA Gent en Oostende hebben zondag op de achttiende speeldag van de Jupiler Pro League 1-1 gelijkgespeeld. Oostende stond lang op voorsprong na een goal van oud-Gentenaar Yassinne El Ghanassy, maar Kalifa Coulibaly bezorgde de Buffalo’s in het slot alsnog een verdiend punt. Het is de eerste competitiewedstrijd in de Ghelamco Arena dit seizoen die AA Gent niet wint. In de stand komen Oostende en Gent, naast Anderlecht, op een gedeelde derde plaats, op drie punten van leider Zulte Waregem. Uitgerekend ex-AA Gent-speler El Ghanassy bracht Oostende in de Ghelamco Arena op voorsprong. De buitenspeler van Oostende nam na twintig minuten een poging tot wegwerken van Mitrovic vol op de slof en zag de bal pardoes in de winkelhaak ploffen. Gent was zeker niet de mindere, maar zag goals van Simon (buitenspel) en Coulibaly (overtreding op Godeau) afgekeurd worden.
Na de pauze overkwam Oostende hetzelfde. Rozehnal leek de Kustboys op 0-2 te koppen, maar scheidsrechter Visser keurde zijn goal af voor (miniem) buitenspel. Gent had het betere van het spel en werd daar elf minuten voor tijd voor beloond, toen Coulibaly met een staalhard vluchtschot Ovono te grazen nam. Bij die 1-1 bleef het.
Vrijdag al raakte leider Zulte Waregem niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Lokeren. Zaterdag wonnen STVV en KV Mechelen bij respectievelijk Kortrijk (0-1) en Moeskroen (1-4). Eupen en Charleroi speelden 2-2 gelijk aan de Kehrweg.
Zondag speelden Anderlecht en Club Brugge 0-0 gelijk in de kraker in het Constant Vanden Stock-stadion. Standard en Westerlo sluiten zondagavond de achttiende speeldag af.

.

bron: Belga