European Film Awards 2016 – Belgische actrices Cécile de France en Veerle Baetens delen prijzen uit in Wroclaw

European Film Awards 2016 - Belgische actrices Cécile de France en Veerle Baetens delen prijzen uit in Wroclaw

De Belgische actrices Cécile de France en Veerle Baetens mochten op de 29ste European Film Awards drie prijzen overhandigen, die voor ‘Beste Europese film’, ‘Beste Europese acteur’ en ‘Beste Europese actrice’. De awardshow ging zaterdag door in het Pools Wroclaw, dit jaar de Culturele Hoofdstad van Europa. Cécile de France mocht de belangrijkste prijs van de avond, die voor ‘Beste Europese film’, overhandigen aan Maren Ade voor ‘Toni Erdmann’.
Veerle Baetens, die in 2013 de prijs voor ‘Beste Europese actrice’ kreeg voor haar rol in ‘The broken circle breakdown’ van Felix Van Groeningen, verscheen op het podium in het gezelschap van de Ierse acteur Liam Cunningham. Samen reikten ze de belangrijke prijzen van ‘Beste Europese acteur’ en Beste Europese actrice’ uit aan respectievelijk Peter Simonischek en Sandra Hüller voor hun rollen in ‘Toni Erdmann’.
Bovenop die drie awards won de Oostenrijks-Duitse tragikomedie ook nog de prijs voor ‘Beste scenarist’ en ‘Beste regisseur’. De film gaat over Ines, een zakenvrouw in Boekarest, die haar vader onverwacht ziet opduiken. Hij begint zich vervolgens te moeien met haar leven, wat Ines doet nadenken over zichzelf.

bron: Belga