EuroMillions Volley League - Roeselare en Aalst eindigen heenronde met zege

door
Belga
Leestijd 2 min.

De negende speeldag in de EuroMillions Volley League leverde geen verrassingen op. Zaterdag waren er al logische zeges voor Maaseik, Menen en Antwerpen (hoewel dat een puntje verloor tegen Gent), zondag voegden Roeselare en Aalst zich logischerwijs bij die groep. Roeselare had in Borgworm weinig problemen. In de eerste twee sets kenden de bezoekers weinig weerwerk van de thuisploeg. Dat volgde iets meer in de derde set. Toch kon Borgworm de landskampioen nooit in grote problemen brengen: 13-25, 17-25, 22-25.

Dan had Guibertin meer kans op een stunt(je). Hoewel Aalst zich duidelijk sterker toonde in de eerste twee sets, vocht Guibertin wel terug. Het hield de derde set knap thuis en ging in de vierde mee in het zog van de Oost-Vlamingen tot 18-18. Daarna versnelden de bezoekers een laatste keer: 19-25, 17-25, 25-21, 22-25.

Borgworm en Guibertin blijven samen op de laatste plaats, Roeselare is herfstkampioen en lijkt de grootste kandidaat om zichzelf als landskampioen op te volgen. De West-Vlamingen zijn nog ongeslagen en verloren slechts vier sets (twee tegen Menen, twee tegen Antwerpen). Vooral Antwerpen en Maaseik lijken de grote uitdagers. Beide ploegen bouwen nog aan een nieuwe ploeg en wisselden knappe resultaten af met mindere, maar hebben duidelijk potentieel. Daar net onder zijn Aalst (ook met een nieuwe ploeg) en Menen (met veel blessures) toch nog iets te wisselvallig om echt een rol te spelen in het kampioenschap. De top zes wordt vervolledigd door Haasrode Leuven, dat verraste in de heenronde en in de terugronde de strijd aangaat met Gent - dat op drie punten volgt - voor het laatste play-offticket. Amigos Zoersel, Borgworm en Guibertin lijken nu al veroordeeld tot play-off II.

.

bron: Belga