Drie Duitsers beroven Belg uit Balen in Nederland van zijn auto

Een 25-jarige man uit Balen en zijn passagier zijn zaterdagavond in het Nederlandse Eindhoven het slachtoffer geworden van een carjacking. Dat meldt de Nederlandse politie zondag. De politie kon op de autosnelweg A67 in Asten drie Duitsers arresteren voor de autodiefstal. De Belgische slachtoffers waren eerder zaterdagavond rond 19.15 uur op de Oberonstraat door drie mannen met een vuurwapen bedreigd. De Belgen moesten onder bedreiging van het wapen de wagen afgeven.
De verdachten reden met het gestolen voertuig met een Duitse nummerplaat en met nog een Duits voertuig weg. De gealarmeerde politie in Nederland keek op basis van de kentekens uit naar de twee Duitse wagens. Agenten zagen de voertuigen over de A67 richting Venlo rijden en gingen er achteraan. De politie kon hen aan de kant zetten.
Aan boord zaten drie Duitsers van 39 en 32 jaar. De auto’s werden voor verder onderzoek in beslag genomen. Een rijbaan van de snelweg werd tijdelijk afgezet om de arrestaties uit te voeren. De Duitser zitten vast voor verder onderzoek. De politie in Nederland deed zondag een oproep tot getuigen.

bron: Belga