Belg uit Seraing gaat in Eindhoven wild tekeer tegen Nederlandse politie

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een 27-jarige man uit Seraing is zondagochtend in het Nederlandse Eindhoven opgepakt wegens agressief gedrag tegen de politie. Bij de arrestatie op de PSV-laan rond 2.15 uur kwam het nodige geweld kijken. Dat meldt de Nederlandse politie zondag.

Patrouillerende agenten zagen de Belg op de PSV-laan bezig toen hij met ontbloot bovenlijf en met gebalde vuisten tegenover een paar vrienden stond. Die vrienden probeerden hem te kalmeren, maar toen de politiemensen hen vroegen of alles in orde was rende de Belg meteen naar de auto en dook hij het voertuig binnen.

In het dienstvoertuig van de politie sloeg hij met zijn vuisten wild om zich heen. Daardoor sneuvelde onder meer de binnenspiegel. De agenten konden de klappen van de man afweren en gebruikten pepperspray om de geweldenaar te stoppen. De man bleef echter agressief. Onder hevig verzet kon hij gearresteerd worden. Volgens zijn vrienden had de dolleman LSD gebruikt. Na overbrenging naar het politiebureau werd hij door ambulancepersoneel nagekeken.

Onder meer door een hoge hartslag werd hij nadien naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij de nacht moest doorbrengen. Tegen de Belg werd een proces-verbaal opgesteld.

bron: Belga