Met deze henna-kapsels helpt artieste kankerpatiënten na chemotherapie

Instagram / @sarahennaseattle

De Amerikaanse Sarah Walters heeft een creatieve manier gevonden om kankerpatiënten te laten omgaan met haaruitval na chemotherapie. Met prachtige tekeningen uit henna zorgt ze ervoor dat de mensen weer vol zelfvertrouwen naar buiten gaan.

Sarah kreeg binnen haar familie al te maken met kanker. In 2004 verloor ze haar stiefvader aan de ziekte. Dit verlies gaf haar de motivatie om lotgenoten te helpen. Haar eerste henna-kroon zette ze bij een vriendin van haar moeder in 2010, waarna ze de smaak te pakken kreeg.

Een uurtje doet de vrouw uit Seattle er nu over om de patiënten van een kunstwerkje te voorzien. De resultaten deelt ze op haar Instagram-account.

Zelf is ze blij dat ze op deze manier haar steentje kan bijdragen en ze heeft veel respect voor het doorzettingsvermogen en de moed van de zieken. “Elke klant voor wie ik een henna-kroon heb gemaakt, ontroerde mij. Iedereen is mooi en ik hoop met mijn kroon de mensen een boost in hun zelfvertrouwen te geven, net zoals wanneer je het kapsalon verlaat met een nieuw kapsel.”