Angst regeert in zoutloze topper

BELGA / B. FAHY

Een flauwe topper tussen Anderlecht en Club Brugge heeft geen winnaar opgeleverd: 0-0. De Bruggelingen laten zo de kans liggen om over Zulte Waregem naar de leiding te wippen.

Zowel Anderlecht als Club lieten afgelopen week een paar basispionnen rusten tijdens het Europese midweekvoetbal, maar een sprankelende topper leverde dat niet bepaald op. Vooral in de eerste helft was het armoe troef in het Astridpark, waar beide doelmannen grotendeels werkloos toekeken. Vijf minuten voor de rust moest Butelle een keer gepast tussenbeide komen op een kopslag van Dendoncker, maar verder viel er weinig opwinding te noteren.

Ook na de pauze leek de angst om te verliezen groter dan de drang om te winnen. Anderlecht slaagde er toch een paar keer in om voor doelgevaar te zorgen, onder meer via Hanni. De grootste kans kwam er twintig minuten voor tijd na geklungel van Cools, maar Chipciu liet de wenkende 1-0 liggen. Het bleef bij een bloedeloze brilscore, waardoor Zulte Waregem ondanks zijn magere reeks nog minstens een week langer aan de leiding blijft in het klassement. Voor Club Brugge betekent het ook dat de lange reeks zonder uitzege in Brussel nog wat langer wordt. Van 1998 is het ondertussen al geleden dat blauw-zwart nog eens kon winnen in het hol van de leeuw.

«De twee ploegen waren verdedigend goed, maar aanvallend niet zo», analyseerde Club-trainer Michel Preud’homme na afloop. Zijn Anderlecht-collega René Weiler kon eveneens leven met de puntendeling. «Als een ploeg verdiende om te winnen, waren wij het, maar we aanvaarden een gelijkspel», klonk het.