AirDate laat je daten in de wolken

AFP / J. Lago

Via de app AirDate kan je binnenkort ook in de lucht daten. De app moet het makkelijker maken om andere singles aan boord van een vliegtuig te ontmoeten, verklaart ontwikkelaar Michael Richards.

Richards is zelf drukbezet en reist de wereld rond. Tijdens de uren die hij in de lucht doorbrengt, mist hij het online flirten. “Ik ben single en gebruik vaak datingapps. Het is zonde om zoveel tijd in de lucht te zijn zonder die te kunnen gebruiken.” Daarom ontwikkelde hij AirDate.

Het principe is hetzelfde als dat van andere datingapps, maar deze toepassing is uitsluitend bedoeld voor mensen in een vliegtuig. Zo kunnen passagiers voor, tijdens of na de vlucht contact leggen.

Zo kun je iemand al leren kennen nog voor je op een eventuele date gaat. “Bij veel datingapp gaat het om swipes en matches, maar je ontmoet elkaar nooit”, verklaart Richards aan mashable.

Zonder wifi en data

Gebruikers zijn bovendien niet afhankelijk van wifi en moeten ook hun eigen data niet gebruiken. De app gebruikt FireChat, een netwerk dat mensen direct zonder internet verbindt. Hoe meer gebruikers, hoe sneller de verbinding wordt.

Momenteel is AirDates alleen beschikbaar voor iOS, maar Richard is van plan het in februari verder uit te rollen.