Zesdaagse van Amsterdam - Kenny De Ketele en Moreno De Pauw starten als leiders aan slotdag

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw, op kop sinds dag één, beginnen zondag als leiders aan de laatste dag van de Zesdaagse van Amsterdam. De Belgen verzamelden al 515 punten en hebben een voorsprong van twee ronden op de Duitsers Leif Lampater en Marcel Kalz (488 ptn). De Zwitsers Tristan Marguet en Claudio Imhoff (441) zijn eveneens op twee ronden derde en ook de Nederlanders Yoeri Havik en Wim Stroetinga (413) en de Duitsers Christian Grasmann en Maximilian Beyer (309) konden de schade tot twee ronden beperken.

De Pauw kijkt met veel vertrouwen uit naar de laatste dag. "Het is aan ons om nu onze voorsprong te verdedigen. In punten kunnen ze ons al niet meer voorbij, het is dus zaak geen ronden te verspelen. Dat ze achter ons ook nog om de overige ereplaatsen knokken, kan in ons voordeel werken. Ik denk dat we dit niet meer uit handen gaan geven." Eind oktober wonnen de De Pauw en De Ketele al de Zesdaagse van Londen.

Het is de 23e editie van de Zesdaagse van Amsterdam. Vorig jaar ging de zesdaagse na het faillissement van de vorige organisator niet door. In 2013 plaatste De Ketele samen met Gijs Van Hoecke zijn naam al eens op de erelijst. Romain Deloof (1969), Matthew Gilmore (2001), en Iljo Keisse (2007 en 2011) zijn de andere Belgische ex-winnaars.

.

bron: Belga