Trump president-elect – Trump benoemt Australiër tot hoofd van industrieel panel

De vorige maand verkozen president van de Verenigde Staten, Donald Trump, benoemt de Australische Amerikaan Andrew Liveris, CEO van Dow Chemical Company, als hoofd van een panel dat de industrie van de VS moet stimuleren.
De “American Manifacturing Council” krijgt de taak om “manieren te vinden om industrie terug naar Amerika (sic) terug te brengen”, zei Trump tijdens een bijeenkomst met aanhangers vrijdagavond in Grand Rapids, Michigan.
Liveris was vol lof voor Trumps economische plannen: “Jij effent het pad… met je beleid dat het makkelijker maakt om zaken te doen in dit land – geen land van administratieve rompslomp (Liveris gebruikte de term “red tape”, nvdr), maar een dat de rode loper uitrolt voor Amerikaanse bedrijven.”
Het was niet onmiddellijk duidelijk of Trump en Liveris het hadden over de “Manifacturing Council”, een wat minder bekend panel binnen het ministerie van Handel. Het raadgevend comité van de privésector rapporteert aan de minister van Handel.
Liveris, een Australiër uit Darwin met de dubbele nationaliteit, schreef in 2011 het boek “Make it in America: the case for reinventing the economy”. Hij zat in het verleden al in verschillende raadgevende industriële comités, zowel in de VS als in Australië.
Dow Chemical uit Michigan draaide in 2015 een omzet van bijna 49 miljard dollar. Volgens Liveris investeerde zijn bedrijf de voorbije jaren 7 miljard dollar in expansie in de VS, dat voor 7.000 extra jobs zorgde.

bron: Belga