Prins Andrew ontkent overhoop te liggen met broer Charles

Prins Andrew ontkent overhoop te liggen met broer Charles
Prins Andrew ontkent overhoop te liggen met broer Charles

Prins Andrew heeft vrijdag in een hoogst ongebruikelijke verklaring ontkent dat er tussen hem en zijn oudere broer en troonopvolger prins Charles ruzie zou zijn over de rol van zijn dochters binnen de koninklijke familie. In zijn mededeling zegt prins Andrew dat een aantal verhalen die de laatste weken in de pers verschenen rechtgezet moeten worden. “Het is een compleet verzinsel om te suggereren dat ik gevraagd heb dat de toekomstige echtgenoten van mijn dochters een koninklijke titel krijgen. Het is niet waar dat er een conflict tussen mij en de prins van Wales bestaat over de deelname van mijn dochters als leden van de koninklijke familie, en verdere speculatie daarover is zinloos”.
Prins Andrew verdedigde zijn dochters Eugenie en Beatrice, die in de Britse pers regelmatig bekritiseerd worden, onder meer omwille van de vele reizen die ze maken. “Als vader wil ik dat mijn dochters moderne, werkende jonge vrouwen zijn, die toevallig ook leden van de koninklijke familie zijn. Ik ben verrukt om hen hun carrière te zien op te bouwen, en als ze de koninklijke familie bijstaan in hun werk wordt dat heel erg geapprecieerd”, aldus de prins.
Eindigen deed prins Andrew met een bolwassing gericht aan de pers. “Hoewel ik de interesse voor mijn dochters, als kleindochters van de koningin, waardeer, kan ik niet blijven toekijken hoe de media speculeren over hun toekomst en zich daarbij baseren op mijn zogegezegde interventies, die compleet verzonnen zijn.”
Prins Andrew verspreidde de boodschap via zijn Twitteraccount, op dezelfde dag dat de moeder van zijn dochters de pers vroeg “te stoppen met de familie York te pesten”.

Bron: Belga