Komende week blijft vrij zacht

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vandaag is er toenemende bewolking vanaf het noordwesten, maar het blijft meestal droog. De maxima liggen rond de 9 graden. Dat meldt het KMI. Vannacht wordt het eerst zwaarbewolkt en regenachtig, later vanaf het westen droog met opklaringen, met minima rond 7 graden. Morgen is het aanvankelijk nog grijs weer in de Ardennen met wat regen. Vanaf de kust klaart het op. De maxima schommelen rond 8 graden.

Maandag blijft het droog en begint de dag op de meeste plaatsen mistig. Later overdag blijft het grijs en heeft Hoog-België de grootste kans op opklaringen. De maxima liggen tussen 3 en 8 graden. De wind is eerst zwak en overwegend veranderlijk, later zwak tot matig uit zuidelijke richtingen.

Dinsdag wordt het overwegend zwaarbewolkt en grijs met kans op wat lichte regen of motregen. De maxima liggen tussen 3 en 9 graden bij een overwegend matige zuidelijke wind. Woensdag blijft het droog en begint de dag op vele plaatsen waarschijnlijk nog grijs maar in de loop van de dag krijgen we zonnige perioden en temperaturen van 4 tot 10 graden.

Ook donderdag blijft het droog met zon en hoge wolkenvelden, op vrijdag zou het wat kunnen regenen. Het is nog altijd zeer zacht met maxima tussen 5 en 10 graden. Zaterdag zou het opnieuw droog zijn met zonnige perioden maar ook wat frisser met maxima van 3 tot 7 graden.

bron: Belga