Jupiler Pro League - Mircea Rednic debuteert met 1-4 nederlaag tegen KV Mechelen

Excel Moeskroen heeft bij het debuut van coach Mircea Rednic op de achttiende speeldag in de Jupiler Pro League met 1-4 verloren tegen KV Mechelen. Bij de rust stonden de bezoekers 1-2 voor. In een evenwichtige eerste helft opende KV Mechelen de score. Nadat Verdier niet voorbij de goed uitgekomen Moeskroen-doelman was geraakt, bracht Kolovos Mechelen op de counter voorsprong. De Griekse aanvaller scoorde in de draai na uitstekend werk van Schouterden. Moeskroen stelde meteen orde op zaken via Markovic, die drie minuten na het openingsdoelpunt de bordjes in evenwicht hing. Toch gingen de bezoekers met een voorsprong rusten. Matthys werkte knap voorbereidend werk van El Messaoudi af met een stifter over Delac voor de 1-2.

Ook in de tweede helft ging de partij goed op en neer. Mechelen dreigde via Cocalic en Schouterden, Moeskroen pareerde met schoten van Mohamed en Markovic. Delac hield de doorgebroken Matthys knap van de 1-3, maar dat bleek slechts uitstel van executie voor Moeskroen. Bjelica dribbelde voorbij twee verdedigers en schoot na twee derde wedstrijd onder Delac de 1-3 tegen de touwen. Verdier had tien minuten later de 1-4 aan de voet, maar zijn uithaal strandde op de onderkant van de lat. KV Mechelen moest het slot van de partij met tien spelers afwerken. El Messaoudi kreeg zijn tweede gele kaart. In de blessuretijd kregen de bezoekers nog een strafschop na een overtreding van Peyre op Kolovos, vanop de stip legde Vitas de 1-4 eindstand vast.

KV Mechelen rukt voorlopig op naar de zevende plaats en mag dromen van een ticket voor play-off 1. Met 28 punten tellen de troepen van Yannick Ferrera er drie minder dan Charleroi, AA Gent, Oostende en RSC Anderlecht. Moeskroen is vijftiende en voorlaatste, met even veel punten (11) als hekkensluiter Westerlo.