Jupiler Pro League - Geen winnaar in Eupen-Charleroi

Eupen en Charleroi hebben zaterdag op de achttiende speeldag van de Jupiler Pro League 2-2 gelijkgespeeld. De Oostkantonners kwamen twee keer op voorsprong, maar twee keer kon Charleroi snel tegenscoren. Na een studieronde van een halfuur was het Eupen dat op voorsprong klom. Sylla benutte een penalty, nadat Onyekuru door Willems van de sokken was gelopen. De Oostkantonners moesten enkele minuten later hun doelman Van Crombrugge vervangen en zijn vervanger Niasse Mbaye liet allesbehalve een zekere indruk. Op slag van rust verdween een voorzet van Bedia, via zijn arm, in doel (1-1).

Na de pauze bracht Onyekuru (56.), via de rug van Baby, de thuisploeg weer op voorsprong, maar opnieuw reageerde Charleroi snel. Na een uur vlamde Fall de 2-2 tegen de touwen. Charleroi blijft in de stand zesde op vier punten van leider Zulte Waregem, Eupen staat twaalfde.

Vrijdag al speelden Lokeren en leider Zulte Waregem 1-1 gelijk. Zulte Waregem kan zondag zijn leidersplaats verliezen als Club Brugge de topper wint bij Anderlecht (14u30). Later zaterdag ontvangt Kortijk STVV (20u00) en trekt KV Mechelen naar Moeskroen (20u30). Zondag openen Anderlecht en Club Brugge de debatten. Om 18u00 ontvangt AA Gent Oostende, waarna Standard en Westerlo (20u) de speeldag afsluiten.