EuroMillions Volley League - Gent pakt punt in Antwerpen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De laatste speeldag van de heenronde in de EuroMillions Volley League heeft voorlopig één kleine verrassing opgeleverd. Gent pakte een punt in Antwerpen. Het werd er 3-2 (25-18, 23-25, 19-25, 25-14, 15-9). Na de eerste set leek er alvast geen vuiltje aan de lucht voor Antwerpen, maar Gent knokte zich terug in het duel. De tweede set ging nog met enige moeite naar de Oost-Vlamingen, de derde werd veel vlotter gepakt. Daardoor verzekerde Gent zich van een punt. Het signaal voor de Sinjoren om het gaspedaal in te drukken en de twee resterende punten te pakken.

Maaseik won, net als in de Beker van België, met 0-3 in Leuven, maar het was alleszins geen makkelijke zege. Vooral in de derde set was de spanning te snijden. Maar liefst zestien setpunten (vijf voor Haasrode Leuven, elf voor Maaseik) waren nodig om een winnaar aan te duiden: 19-25; 23-25; 38-40.

Dan ging het voor Menen heel wat makkelijker. In de eerste set bood Amigos Zoersel nog weerwerk, maar naargelang de wedstrijd vorderde, kreeg het steeds minder vat op de bezoekers. Uiteindelijk hadden de West-Vlamingen aan drie sets (22-25, 11-25, 17-25) genoeg om de zege te claimen.

Zondag spelen Roeselare en Aalst nog in Wallonië, respectievelijk in Borgworm en Guibertin. Roeselare wordt sowieso herfstkampioen.

.

bron: Belga