Economische missie in Texas – Secutec uit Aartselaar mag beveiliging GM verzorgen

Het Vlaamse Secutec heeft tijdens de Belgische economische missie naar Texas een deal gesloten met autoproducent General Motors. Het bedrijf uit Aartselaar mag antivirussoftware leveren aan de werknemers van GM, om zo de beveiliging van het bedrijf zelf op te drijven. De deal heeft een waarde van 800.000 tot 1,2 miljoen dollar. “Veel aanvallen op bedrijven gebeuren tegenwoordig via de privétoestellen van de werknemers”, zegt ceo Geert Baudewijns. “Een hacker viseert bijvoorbeeld een smartphone en verschaft zich zo toegang tot het bedrijfsnetwerk.”
Daaorm is het belangrijk dat laptops, tablets en gsm’s van medewerkers worden beschermd. “Vroeger werd dat vaak betaald door de firma, maar dat is onbetaalbaar geworden”, aldus Baudewijns. “Via ons programma kan een bedrijf zijn werknemers antivirussoftware geven met een grote korting.”
General Motors zal zijn 100.000 medewerkers via Secutec een antivirusprogramma aanbieden voor 39,95 dollar per jaar. “We schatten dat 20 tot 30 procent van het personeel op het aanbod zal ingaan”, zegt de Antwerpenaar.
Secutec rekent ook onder meer Boeing en Lockheed Martin tot zijn klanten. In Texas werden bovendien goede contacten gelegd met computerbouwer Dell.

bron: Belga