DVV Trofee Essen - Kevin Pauwels kan leven met tweede stek

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kevin Pauwels reed naar een tweede plaats in Essen, het hoogst haalbare stelde de Kalmthoutenaar. "Ik kwam ten val in de beginfase, maar ook zonder die val was Wout van Aert sterker dan mij", gaf de renner van Marlux-Napoleon Games toe. "Die val was zonder erg. Ik struikelde en lag tegen de grond, maar pijn heb ik niet. Ook zonder die val was ik niet dichter geëindigd. Misschien had ik iets langer kunnen aanklampen, maar de zege zat er niet in. Wout was sterker en ik ben heel diep moeten gaan om die tweede plaats te pakken. Hopelijk ben ik zondag voldoende gerecupereerd voor Overijse."

Tom Meeusen vervolledigde het podium na een lange inhaalrace. In de eerste ronde kwam hij net voor de balken ten val en verzeilde hij in voorlaatste positie. "Even dacht ik eraan om al meteen naar huis te rijden", zei de renner uit Essen. "Het was echt een domme val en ik was kwaad op mezelf. Ik zette evenwel door en na de pech van Mathieu van der Poel slaagden we er samen in om heel wat renners op te rapen. Twee rondes lang kon ik in zijn wiel volgen, hij valt dan opnieuw terug door pech, ik wist nog naar het groepje dat zou strijden om de derde plek te rijden."

Een derde stek dus voor de kopman van de Telenet Fidea Lions. "Ik rijd een sterke inhaalrace, maar de zege zat er niet in. Als je kijkt naar de rondetijden van Wout dan zijn die toch een pak sneller. Hij is de logische winnaar. Het is jammer dat ik hier nog niet voor eigen volk kon winnen, ik probeer het al jaren, maar het lukt me helaas niet."

.

bron: Belga