Vrouw bindt sjaals om bomen voor daklozen

Foto Facebook

Een vrouw heeft een opmerkelijke actie gestart in Tilburg, Nederland. Ze hangt sjaals en andere warme kledij aan bomen. Het briefje dat ermee gepaard gaat, maakt duidelijk dat de kledij voor daklozen bestemd is.

Natasja van Alphen is de naam en ze bekommert zich om de vele daklozen die het tijdens de winter steevast moeilijk krijgen. Een slaapplek onder de sterren is in die periode van het jaar geen geschenk.

Het idee komt van een Amerikaans initiatief, dat dassen op straat ophangt voor daklozen en minderbedeelden. “Waarom doen we dat hier niet?”, was van Alphens eerste reactie. Ze besloot even later tot actie over te gaan. “Gewoon om het mooie in de mens naar boven te halen”, laat ze weten.

‘Help je medemens de kou door’

In anderhalve week tijd heeft de barmhartige vrouw maar liefst zestig sjaals in tilburg verspreid, die ondertussen allemaal werden meegenomen. Aan de sjaals hangt ze altijd een briefje met opschrift: ‘Ik ben niet kwijtgeraakt. Neem me gerust mee als je koud hebt, want ik hang hier om je warmte te geven’.

Ondertussen heeft ze haar campagne ook een naam gegeven: ‘Help je medemens de kou door’. Ze is sinds kort ook actief op sociaalnetwerksite Facebook.

Posted by Natasja van Alphen on Sunday, 4 December 2016