Man overladen met cadeaus na racistische beledigingen

Foto Twitter

Een Aziatische man is overladen met cadeaus nadat hij op sociale media uitgejouwd werd met racistische opmerkingen. Een weldoener merkte het tafereel op en riep op geschenken te sturen. Zijn verzoek vond massaal gehoor.

De 65-jarige Bengaal Nazer al-Islam Abdul Karim is als schoonmaker werkzaam in Saudi-Arabië. Toen hij van een opdracht huiswaarts keerde, hield hij even halt bij een etalage van een juwelier en liet zijn gedachten de vrije loop.

Dat tafereel werd opgemerkt door een voorbijganger, die er een foto van maakte en op Twitter zwierde met het smalende onderschrift: ‘Hij kijkt alsof hij afval ziet’. In het Arabische land wordt er wel vaker negatief gekeken naar Aziatische gastarbeiders.

Abdullah al Qahtani, de man achter het Twitterprofiel Ensaniyat, wat zoveel betekent als menselijkheid, merkte de negativiteit op en besloot Karim een handje toe te steken. In een tweet vraagt hij de gemeenschap hem te helpen in de zoektocht naar de identiteit van de man. De post werd massaal gedeeld en in een mum van tijd was er geweten wie de man was.

Intussen hebben weldoeners zakken rijst, smartphones, horloges en zelfs gouden juwelen gedoneerd. “Ik was gewoon mijn job als schoonmaker in mijn gemeente aan het doen en stond plots voor een juwelier. Ik ben heel blij met alle geschenken en ik ben ook erg dankbaar,” laat de gelukkige Karim weten.