Toppers ook van de partij in Druivencross Overijse

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Overijse vindt zondag de tachtigste editie van de Druivencross plaats, een wedstrijd die geen deel uitmaakt van een regelmatigheidscriterium, maar wel een mooi deelnemersveld kan presenteren met zowel Wout van Aert als Mathieu van der Poel op de startlijst. Andere eendagscrossen hadden de voorbije weken te lijden onder de afwezigheid van de toppers, maar in Overijse is daar geen sprake van. De klassieker, bekend als 'de moeder van alle crossen', kan rekenen op de belangstelling van bijna alle grote namen, alleen Laurens Sweeck is niet van de partij. Lars van der Haar ontbreekt dan weer wegens zijn blessure die al weken aansleept.

Vorig jaar wist Mathieu van der Poel te winnen, ook nu lijkt hij de favoriet op het uitdagende parcours met alleen natuurlijke hindernissen en waar de Tenotshelling opnieuw van de partij is, een helling die telkens weer in de kuiten kruipt en waar de crossers na enkele passages op de tanden moeten bijten. Vorig jaar wist Mathieu van der Poel te winnen. Dat was toen zijn eerste zege na zijn comeback in het veld na zijn knieblessure, in een editie zonder Sven Nys, Lars van der Haar en Wout van Aert.

Naar aanleiding van de verjaardagseditie wordt bovendien een kampioenenreünie georganiseerd. Zo zullen elf oud-wereldkampioenen en achttien nationale kampioenen uit België, Nederland en Duitsland aanwezig zijn, en loopt er ook een tentoonstelling voor het publiek.

bron: Belga