Suikertaks komt er niet: “logische en terechte beslissing” Suikertaks komt er niet: “logische en terechte beslissing”

Dat de suikertaks er dan toch niet komt is volgens FEVIA, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, een logische en terechte beslissing. Dat zegt woordvoerder Nicholas Courant. “Als je het echt serieus meent met de gezondheid van de mensen, probeer dan in overleg met de voedingssector oplossingen te vinden voor meer evenwichtige voeding”. Dat de regering afstapt van de suikertaks is een goede zaak voor de koopkracht van de mensen, meent Courant. “Zeker voor diegenen die het al wat minder hebben.” En het is ook een goede zaak voor de competitiviteit van de bedrijven, voegt hij er aan toe. “We zien nu al dat de consument de grens oversteekt om zijn producten daar te halen.” Courant merkt daarbij ook op dat de voedingsindustrie de enige industriële sector in ons land is die de afgelopen jaren op niveau is weten te blijven. “Dat de taks er niet komt, is goed voor de competitiviteit en om jobs in ons land te houden.”

Voor de volksgezondheid is dat er geen suikertaks komt “neutraal”, aldus FEVIA. “Een suikertaks heeft geen enkele invloed op de volksgezondheid. De regering kan, als ze het echt meent met de gezondheid van de mensen, beter proberen in overleg een oplossing te vinden. Bijvoorbeeld het convenant evenwichtige voeding, waarin onze sector zich engageert om bij te dragen aan de verlaging van de inname van energie, onder andere door kleinere porties te verkopen.”
Dat de suikertaks er dan toch niet komt is volgens FEVIA, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, een logische en terechte beslissing. Dat zegt woordvoerder Nicholas Courant. “Als je het echt serieus meent met de gezondheid van de mensen, probeer dan in overleg met de voedingssector oplossingen te vinden voor meer evenwichtige voeding”. Dat de regering afstapt van de suikertaks is een goede zaak voor de koopkracht van de mensen, meent Courant. “Zeker voor diegenen die het al wat minder hebben.” En het is ook een goede zaak voor de competitiviteit van de bedrijven, voegt hij er aan toe. “We zien nu al dat de consument de grens oversteekt om zijn producten daar te halen.” Courant merkt daarbij ook op dat de voedingsindustrie de enige industriële sector in ons land is die de afgelopen jaren op niveau is weten te blijven. “Dat de taks er niet komt, is goed voor de competitiviteit en om jobs in ons land te houden.”

Voor de volksgezondheid is dat er geen suikertaks komt “neutraal”, aldus FEVIA. “Een suikertaks heeft geen enkele invloed op de volksgezondheid. De regering kan, als ze het echt meent met de gezondheid van de mensen, beter proberen in overleg een oplossing te vinden. Bijvoorbeeld het convenant evenwichtige voeding, waarin onze sector zich engageert om bij te dragen aan de verlaging van de inname van energie, onder andere door kleinere porties te verkopen.”

bron: Belga