Racing Genk als groepswinnaar naar zestiende finales Europa League

door
Belga
Leestijd 2 min.

Racing Genk heeft de uitgestelde wedstrijd op de slotspeeldag in groep F van de Europa League met 0-2 (rust: 0-0) gewonnen op bezoek bij het Italiaanse Sassuolo. Bryan Heynen (58.) en Leandro Trossard (80.) zorgden na de pauze voor de doelpunten in het lege Stadio Citta del Tricolore. Dankzij de zege zijn de Genkenaars groepswinnaar en zijn ze op 12 december reekshoofd bij de loting voor de zestiende finales. Genk was eerder al zeker van kwalificatie voor de volgende ronde en had in Italië voldoende aan een punt om ook de groep te winnen. De Limburgers sluiten de groepsfase af met twaalf punten op de teller, twee meer dan eerste achtervolger Athletic Bilbao, dat als nummer twee mee naar de zestiende finales mag. Sassuolo en Rapid Wenen waren eerder al zeker van de uitschakeling.

Oorspronkelijk zou de wedstrijd gisterenavond om 19u van start gaan, maar de scheidsrechters oordeelden dat er te veel mist hing. Om 19u15 en 19u40 volgden nog twee inspecties. Uiteindelijk kwam de beslissing om het duel vandaag te laten afwerken.

Genk is na RSC Anderlecht en AA Gent de derde Belgische club die maandag de trommel ingaat in Nyon bij de loting voor de zestiende finales. De Limburgers konden wel als enige Belgische ploeg hun groep winnen. Standard werd uitgeschakeld na een 1-1 gelijkspel tegen Ajax Amsterdam. Club Brugge strandde puntenloos op de laatste plaats in de groepsfase van de Champions League, waardoor er na Nieuwjaar nog drie Belgische clubs overblijven op het Europese toneel.

bron: Belga