Raad van State vernietigt één van de beslissingen over verhuis Sinksenfoor

Raad van State vernietigt één van de beslissingen over verhuis Sinksenfoor

De Raad van State heeft de beslissing van het Antwerpse schepencollege vernietigd, waarin die zich er toe verbond om vanaf 2015 geen toestemming meer te geven voor de organisatie van de Sinksenfoor op de Gedempte Zuiderdokken. De gemeenteraadsbeslissing daarover blijft wél nog overeind, meldt de Raad van State op zijn website. De stad Antwerpen sloot eind 2013 een overeenkomst met zes inwoners dat de Sinksenfoor vanaf 2015 niet meer op de Gedempte Zuiderdokken zou plaatsvinden. De foor verhuisde daarop naar Park Spoor Oost. Twee verenigingen van foorkramers gingen in beroep tegen de beslissing van het schepencollege en de gemeenteraad.

De Raad van State heeft nu de beslissing van het college vernietigd, maar de gemeenteraadsbeslissing blijft vooralsnog overeind. De Raad van State volgt immers niet de zienswijze van de foorkramers dat de gemeenteraad geen zelfstandige beslissing tot het sluiten van de overeenkomst heeft genomen en louter de onregelmatige beslissing van het schepencollege zou bekrachtigd hebben.

De Raad van State gaat het debat heropenen om de andere argumenten tot vernietiging van de gemeenteraadsbeslissing te onderzoeken. Ook het beroep dat vier omwonenden van de Gedempte Zuiderdokken tegen de gemeenteraadsbeslissing instelden, werd nog niet definitief beslecht.

bron: Belga