Ouders staan terecht omdat ze 11-jarige met Porsche lieten rijden

De ouders van een 11-jarige jongen moeten zich op 10 januari voor de Brugse politierechter verantwoorden omdat ze hun zoon aan hoge snelheid met een Porsche deden rijden. De jongen riskeert zelf geen straf. In maart dook een filmpje op van de jongen achter het stuur van de Porsche Cayenne. Hij haalde in de bebouwde kom in Jabbeke een snelheid van ruim 100 kilometer per uur. Uit de beelden bleek ook dat de vader zijn zoon aanzette om harder te rijden. De moeder zat op de achterbank en greep niet in.

De ouders beweerden dat het om een oud filmpje ging, waardoor de feiten verjaard zouden zijn. Door het beeld te verduidelijken, kwam op de achtergrond een datum in beeld. Op die manier konden de speurders achterhalen dat de beelden wel degelijk recent waren opgenomen.

Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge vervolgt beide ouders voor het toevertrouwen van een voertuig aan een persoon zonder rijbewijs én voor het aanzetten tot onverantwoord rijgedrag. De jongen zelf kreeg geen maatregel opgelegd. Het jeugdparket is van oordeel dat in deze zaak de volledige verantwoordelijkheid bij de ouders ligt.

bron: Belga