Economische missie in Texas – Vlaanderen opent economische vertegenwoordiging in Houston

Vlaanderen heeft donderdag een economische vertegenwoordiging in Houston geopend. Volgens Heidi Hoover, die het kantoor zal leiden, dé markt van de toekomst in de Verenigde Staten. Vlaams minister-president Geert Bourgeois knipte donderdagavond het lint door van het vijfde kantoor van Flanders Investment & Trade in de Verenigde Staten. Na New York, Chicago, Los Angeles en Atlanta is Vlaanderen nu ook aanwezig in de grootste stad van Texas. “De staat is vooral actief in olie, petrochemie en de medische wereld, sectoren waarin ook Vlaanderen heel sterk staat”, aldus Hoover. Ze verhuisde van New York naar Houston omwille van het grote potentieel dat ze in Texas ziet.
Het zijn uitdagende tijden voor de economie, geeft Geert Bourgeois toe. “Maar het is aan de overheid om onze exporterende bedrijven te steunen in deze periode. Daarom heb ik het budget van Flanders Investment & Trade (FIT) verhoogd, zodat onze ondernemingen hun vleugels nog beter wereldwijd kunnen spreiden.”
Volgens Claire Tillekaerts, ceo van FIT, kijken ook de kleine Belgische bedrijven steeds meer naar het buitenland. “We stappen de jongste jaren dan ook actief toe op ondernemingen die nog nooit buiten de landsgrenzen zijn gegaan”, zegt ze. Dat lukt vooral in de technologische sector, omdat daar eerder kennis dan goederen moet worden getransporteerd. “Maar eigenlijk is het in elke sector mogelijk, we moeten hen alleen zien te overtuigen”, besluit Tillekaerts.

bron: Belga