Advies van overlegcommissie over Neo 1 uitgesteld

door
Belga
Leestijd 1 min.

De stad Brussel, de gewestelijke directie Stedenbouw, Citydev (belast met de stedenbouwkundige ontwikkeling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, nvdr), Leefmilieu Brussel, de gewestelijke Directie Monumenten en Landschappen en Brussel Mobiliteit hebben achter gesloten deuren beslist om hun advies over het project Neo 1 uit te stellen. Dat advies stond dinsdag op de agenda van de overlegcommissie over het project. Onderwerp van die bijeenkomst was het analyseren van de aanvragen voor milieuvergunningen en stedenbouw voor het project Neo 1, ook bekend als Europea. Tegenstanders kregen er de kans om hun grieven kenbaar te maken aan de commissie.

Bij de aanvragen ging het om wegenaanleg, inrichting van publieke ruimten, en het vellen van 749 bomen rond de projectlocatie. Er worden vergunningen gevraagd voor het bouwen van kantoren, van woongelegenheden, kinderopvangplaatsen en een 200-tal handelszaken op 72.000 vierkante meter en 9.000 vierkante meter horecazaken.

Er werden grieven naar voren gebracht over de aard van het commerciële aanbod, over mogelijke mobiliteitsproblemen, over de waterafvoer en de aard van de woningen. Ook de toekomst van sportclubs in de omgeving was onderwerp van heel wat vragen.

bron: Belga