Trinidad & Tobago stelt Tom Saintfiet aan als nieuwe bondscoach

Trinidad & Tobago stelt Tom Saintfiet aan als nieuwe bondscoach

Onze landgenoot Tom Saintfiet is de nieuwe bondscoach van het nationale elftal van Trinidad & Tobago. Dat kondigden de Soca Warriors aan. Saintfiet moet de eilandengroep naar de Gold Cup in 2017 in de Verenigde Staten en het WK in 2018 in Rusland proberen te leiden. Voor Saintfiet is het al zijn achtste job als bondscoach. Eerder trainde hij de nationale teams van Namibië (2008-2010), Zimbabwe (2010), Ethiopië (2011), Jemen (2012-2013), Malawi (2013), Togo (2015-2016) en Bangladesh (2016). “Het is ongelooflijk snel gegaan”, legde Saintfiet uit aan Sporza. “Vorige dinsdag was er het eerste contact met de voorzitter van de bond, deze maandag zat ik op het vliegtuig en gisteren volgde dan de officiële voorstelling. Ondanks de concurrentie van toch enkele bekende buitenlandse coaches.”

“Er waren ook clubs uit Afrika en Azië in mij geïnteresseerd”, legde Saintfiet uit. “Maar toen Trinidad belde, heb ik niet lang getwijfeld. Zo ben ik de eerste Belgische coach in de CONCACAF-regio (Noord- en Centraal-Amerika en de Caraïben, red). Dat was ik eerder ook al in Azië als coach van Jemen.”

Sainfiet en Trinidad & Tobago nemen het in de eindejaarsperiode in een kwalificatietoernooi tegen Suriname en Haïti op, met als inzet één plaats voor de play-offs naar de Gold Cup.

In de laatste fase van de WK-kwalificatie in Noord- en Centraal-Amerika heeft Trinidad & Tobago zijn eerste twee wedstrijden verloren. Het staat voorlopig vijfde (op zes teams). De eerste drie ploegen plaatsen zich rechtstreeks voor het WK in Rusland. De nummer vier speelt barrages.

bron: Belga