Test-Aankoop dient groepsvordering in tegen acht doorverkoopsites van concerttickets

door
Belga
Leestijd 1 min.

Test-Aankoop heeft een groepsvordering ingediend tegen acht websites die concerttickets doorverkopen aan woekerprijzen. Dat meldt de consumentenorganisatie. Daarmee gaat de class action, waarmee de organisatie eind mei begon, nu officieel van start. Meer dan 3.000 gedupeerde concertgangers schreven zich in. De massale fraude met doorverkoopsites kwam enkele maanden geleden aan het licht, bij de ticketverkoop voor concerten van K3. De sites in kwestie verkochten de tickets toen aan prijzen die gemakkelijk 67 procent hoger lagen dan de officiële ticketprijs.

Test-Aankoop startte eind mei met de voorbereiding van een groepsvordering, en verzamelde claims van gedupeerde concertgangers. In eerste instantie kwamen daarbij enkel de grootste sites (www.ticketsbelgie.be, www.topticketshop.nl en www.rang1tickets.nl) in het vizier, maar omdat er uiteindelijk meer dan 3.000 gedupeerden zich aanmeldden, werd beslist om ook www.onlineticketshop.nl, www.tickettribune.nl, www.giggotickets.nl, www.worldticketshop.nl en www.movic.nl op te nemen in de groepsvordering.

2.650 van de 3.000 gedupeerden worden nu door de vordering gedekt. Wie toch nog een ticket kocht op een andere doorverkoopsite, zal door de consumentenorganisatie individueel worden begeleid, belooft Test-Aankoop.

De vordering werd ingediend bij de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. De organisatie eist dat de gedupeerden de ticketprijs integraal terugbetaald krijgen, of toch minstens het verschil tussen de vraagprijs en de officiële ticketprijs.

bron: Belga