Politieman doodgeschoten in de Amerikaanse staat Georgia, dader op de vlucht

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de zuidelijke Amerikaanse staat Georgia werd woensdag een politieagent doodgeschoten en een veiligheidsagent verwond bij een schietpartij in de buurt van een universiteit. De politie is nog volop op zoek naar de dader, die op de vlucht sloeg. De politie kent de identiteit van de dader en zegt dat hij gewapend en gevaarlijk is. In de stad Americus zou hij een agent hebben neergeschoten en gedood hebben, en een veiligheidsagent van de politieafdeling op de campus van de Georgia Southwestern State University hebben verwond. Daarna sloeg hij op de vlucht.

De agenten reageerden op een oproep voor huiselijk geweld in een appartement in de buurt van de campus. Toen ze ter plaatse kwamen opende de verdachte het vuur op hen en sloeg hij op de vlucht. De 25-jarige agent overleed aan zijn verwondingen, de veiligheidsagent die hem bijstand verleende werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De FBI en andere politiediensten bieden een beloning van 30.000 dollar aan voor een tip die kan leiden tot de arrestatie van de verdachte.

bron: Belga